1

1

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.

Φίλοι και φίλες για σας,

Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο ιστορικό της υπόθεσης.
Το 2007 επί δημαρχίας Νίκου Μαράκη και αρμόδιας αντιδημαρχίας Ιωάννη Πομόνη ήρθε στην τεχνική υπηρεσία μία μελέτη κυκλοφοριακού από έναν μελετητή ονόματι Φουσέκη.
Όταν έγινε γνωστό ποιες ήταν αυτές οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάποιοι συνδημότες μας αντέδρασαν και μάλιστα έντονα.
Βασικός άξονας των ρυθμίσεων αυτών ήταν οι μονοδρομήσεις σχεδόν όλων των δημοτικών οδών.
Κύριοι και πρώτοι θίχτηκαν οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής της Γρόττας με αιτία την μονοδρόμηση και κατάργηση των στάσεων ΚΤΕΛ της οδού Κοντολέωντος.
Μάλιστα για να "κινηθούν" πιο οργανωμένα δημιούργησαν και σύλλογο.
Ένας από τους πρωτεργάτες αυτού του συλλόγου και μέλος του ΔΣ ήταν και ο κ.Δημήτρης Λιανός ο σημερινός υπερ-αντιδήμαρχος όπως των αποκάλεσαν κάποια ΜΜΕ αφού διατηρεί ξενοδοχείο στην εν λόγο περιοχή.
Το 2008 μαζί με τον κ. Φ. Μαυρομάτη αντιπρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου τότε, λόγο του συνδυασμού που μειοψηφούσε με τον κ. Βενιέρη, και δικηγόρο στο επάγγελμα, κατέθεσαν αίτηση ακυρώσεως της σχετικής απόφασης στην Νομαρχία κάτι το οποίο κέρδισαν.
Μετά ήρθε και η παραίτηση Πομόνη.
Το θέμα ξεχάστηκε και ήρθε το 2010 με τον συνδυασμό του κ Μ. Μαργαρίτη να κερδίζει τις εκλογές που μαζί του εκλέχθηκαν όπως ξέρετε οι κ. Φ. Μαυρομάτης και Δ. Λιανός.
Το 2011 πρώτο μέλημα της νέας αυτής δημοτικής αρχής (αν και ήταν οι ίδιοι που προσέφυγαν για την ακύρωση του κυκλοφοριακού) να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς στην εφαρμογή της ίδιας μελέτης με μια μικρή επικαιροποίηση.
Αναμενόμενο ήταν το 2013 όταν εφαρμόστηκε πια η μελέτη να έχουμε μεγάλες εξεγέρσεις από τους ίδιους προδομένους πλέων κατοίκους  που είχαν φιλοξενηθεί για την δημιουργία του συλλόγου ουκ ο λίγες φορές στο σαλόνι του ξενοδοχείου του κ. Λιανού.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τους έστειλαν την αστυνομία και τους συνέλαβαν όταν έκαναν καθιστική διαμαρτυρία και έκλεισαν το δρόμο πλησίον του ΟΑΕΔ.
Το 2014 με μια ξεκρέμαστη νομικά απόφαση ο κ. Λιανός κλείνει με απαγορευτικό την οδό Παπαρηγοπούλου που οδηγεί από τον κόμβο του "Ραντεβού" προς την πλατεία της πόλης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα 3-4 επαγγελματιών στο χώρο του τουρισμού.
Μάλιστα το απαγορευτικό λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη δηλαδή είχε ισχύ από 20:00 έως τις 08:00 το άλλο πρωί και μόνο για τον Αύγουστο μήνα κάτι που το κατατάσσει σε παγκόσμια πατέντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης Νάξου!!!
Αυτή η παράνομη πράξη (κατ εμάς) είχε αποτέλεσμα η αμέσως κάθετη οδός Μέσης στην ουσία αυτές τις ώρες να πεζοδρομείται.
Κάτι που έκανε έξαλλους κάποιους άλλους επαγγελματίες και κάτοικους, της περιοχής Κόττη, που αυτή τη φορά για να λυθεί το πρόβλημα τους κατέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια όπου στις  20 Νοεμβρίου 2014 αναμένετε να δικαστεί η υπόθεση.
(Αν κάτι δεν είναι σωστό από τα παραπάνω παρακαλούμε ενημερώστε μας)

Μετά λοιπόν από όλα αυτά,  μαζευτήκαμε όλοι οι θιγόμενοι από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των δυο περιοχών και για λόγους συντομίας καθορίσαμε μια τριμελή επιτροπή, όπου θα εξουσιοδοτούνταν στην ουσία από κάθε θιγόμενο με την έγγραφη συγκατάθεση του, να εκφράσει και να αναδείξει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο Δήμο, στην κοινωνία μας και να ενεργήσει με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.
Τελικά από δυο-τρεις που έλεγε πως είμαστε οι διαμαρτυρόμενοι ο κ. Λιανός σε ραδιοφωνική εκπομπή, φτάσαμε αισίως τους 92 και συνεχίζουμε να γινόμαστε ακόμη περισσότεροι.
Τι θέλουμε:
  1. Την επαναφορά α) της οδού Κοντολέωντος σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης όπως ήταν αλλά μόνο για ΙΧ αυτοκίνητα και β)την επαναφορά των στάσεων ΚΤΕΛ της ίδιας οδού.
  2. Να μην ξανακλείσει η οδός Παπαρηγοπούλου στο ύψος πριν την οδό Μέσης.
  3. Να εφαρμοστεί η μελέτη Παπαδάκου με τίτλο “Σχέδιο Δράσης για την αποτελεσματικότερη Διαχείρηση της Κυκλοφορίας στην Κεντρική Περιοχή της Χώρας κατά την Θερινή περίοδο” ως έχει, νόμιμα, και χωρίς πειράματα στις πλάτες μας.
  4. Για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της πόλης προτείνουμε την επαναφορά της οδού Ανδρέα Παπανδρέου σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης μόνο για ΙΧ αυτοκίνητα..(από κόμβο "Ραντεβού" έως Εθνική Τράπεζα).
  5. Αστυνόμευση σε όλη την πόλη της Νάξου για παράνομη στάθμευση.
  6. Τέλος θα επιδιώξουμε τον έλεγχο νομιμότητας σε κάθε πράξη της δημοτικής αρχής όσον αφορά το κυκλοφοριακό και άλλα θέματα που σχετίζονται με αυτό.

Είστε δημότης της χώρας Νάξου και δεν σας αρέσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις?
Νομίζετε πως θίγεστε από αυτές?
Ζημιώθηκε η επιχείρηση σας?
Ελάτε κοντά μας συμπληρώνοντας την Δήλωση Συναίνεσης βοηθώντας έτσι να γίνουμε περισσότεροι  και να πιέσουμε αναλόγως την δημοτική αρχή.

Η τριμελής επιτροπή.
Νικόλαος Κουτελιέρης 
Κατερίνα Μανωλά
Μαργαρίτα Σεϊντάνη



Like the Post? Do share with your Friends.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με το κείμενο σας και γνωρίζω τα παιχνίδια που έπαιξαν το 2007 το 2011 και το 2014 οι πολιτικάντιδες του δήμου με πρώτον τον Λιανό και κατάφεραν να μαζέψουν τα ψηφάκια Το ερώτημα μου όμως είναι. " Κριτήριο για τη θέση μου πάνω σε αυτό το θέμα θα είναι το αν θίγομαι προσωπικά από τη ρύθμιση ή εάν είναι ή όχι η καλλίτερη δυνατή για το κοινωνικό σύνολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

IconIconIconFollow Me on Pinterest